- Autor: lukylucka2
- Doba přípravy (min.): 50
- Uživatelský recept
- Porce: 25.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Strouhanka | 8 |
Eidam 45 % průměr | 151 |
Oleje (všechny druhy) | 16 |
Vejce celá průměr | 95 |
Česnek | 7 |
Cibule | 76 |
Špenát krájený mražený | 393 |
Listové těsto průměr | 450 |
Dochucovadla:
bylinková sůl
Energetická hodnota celkem: 12262 kJ
Bílkoviny (g): 88,
Tuky (g): 213,
Sacharidy (g): 156,
SAFA (g): 106,
Cukry (g): 102,
Vláknina (g): 18,
Sůl (g): 4
Energetická hodnota na 1 porci: 490 kJ
Bílkoviny (g): 3.5, Tuky (g): 8.5, Sacharidy (g): 6.2, SAFA (g): 4.2, Cukry (g): 4.1, Vláknina (g): 0.7, Sůl (g): 0.2
Postup přípravy
Špenát rozmrazíme a vymačkáme z něj veškerou vodu. Cibuli a česnek nakrájíme na drobno. V kastrolu rozehřejeme olej a cibulku zpěníme, přidáme špenát, česnek a byl. sůl. Špenát chvíli podusíme, zahustíme vejcem a necháme vychladnout. LT vyválíme, posypeme strouhankou a rovnoměrně rozetřeme špenát a na něj nasypeme eidam. Zavineme do rolády a nakrájíme na kolečky. Na plechu potřeme vyjíčkem a pařeme na 180 stupňů asi 20 minut.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.